Vesti -

U Bloku 45 nelegalno asfaltiranje: Reagovaćemo...

Obrenovac -- Ministarstvo građevinarstva će ispitati i slučaj asfaltiranja pristupnih puteva na Savskom nasipu na Novom Beogradu, izjavila je ministarka Zorana Mihajlović.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Mihajlovićeva je istakla da ne može ništa da se gradi bez građevinske dozvole.

Ona je na pitanje novinara - zašto se toleriše što se na Savskom nasipu u Bloku 45 do Ostružnice krši Zakon o vodama, pošto tu prolaze teški kamioni i to što grupa građana samoinicijativno asfaltira pristupne puteve na nasip bez dozvole, rekla da će ministarstvo odreagovati.

"Ako je u nadležnosti republičke inspekcije, bilo građevinske, bilo inspekcije za vode, budite sigurni da ćemo odregovati, kao što smo odreagovali i na druge stvari, na primer u Novom Pazaru sa rešenjem kojim je odbijena legalizacija, kao i u drugim slučajevima koji su u domenu republičke inspekcije", navela je Mihajlovićeva.

Kako kaže, ako je u nadležnosti grada ili lokalne samouprave, onda je njihova inspekcija dužna da reaguje.

"Ukoliko ona ne reaguje, onda po predstavkama građana mi reagujemo zajedno sa gradskom inspekcijom. Ne bi trebalo da bude tolerisanja. Srbija jeste mala, ali ne možemo svuda da budemo u pravom trenutku", dodala je Mihajlovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.