Vesti -

Pobijeno 50 šipova - Kinezi "napadaju" novi most

Obrenovac -- Kineska kompanija CCCC je počela da gradi novi most preko Kolubare i Save kod Obrenovca, dug skoro 1,6 kilometara, i već je postavljeno 50 šipova.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Vlada Srbije
Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Mihajlovićeva je u kontroli radova podsetila da je gradnja počela 1. marta ove godine i da se radovi odvijaju u skladu sa planiranom dinamikom.

"Evo danas se postavlja 50. šip. Radovi se odvijaju od četiri ujutru do 20 časova, u dve smene", rekla je Mihajlovićeva.

Vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobanjak je rekao da će u novi most preko Kolubare i Save kod Obrenovca biti ugradjeno 84.000 kubika betona, a ukupno 130.000 kubika betona.

"Rok je da se ovaj most završi do kraja 2019, a gledaćemo da to uradimo i ranije", rekao je Drobnjak.

On je podesetio da se gradi i novi most na Savi kod Ostružnice u okviru izgradnje obilaznice oko Beograda.

"Tu smo imali malo problema oko mina koje se nalaze u Savi, to smo rešili. Malo ćemo da pomognemo izvodjaču da promenimo projekat, ali ćemo sve to da završimo do kraja sledeće godine", dodao je Drobanjak.

Most preko ušća Kolubare u Savu i dalje preko Save biće dug 1.581 metar i to je najduži most na toj deonici. Gradnja stubova na mostu će početi krajem juna ili početkom jula.

Na deonici Surčin - Obrenovac od 17,6 km ima biće ukupno sedam mostova i četiri nadvožnjaka.

Vrednost radova na toj deonici je 233,6 miliona dolara, a finansira se iz zajma Eksim banke Kine. Rok za završetak radova je 32 meseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.