Vesti -

Kraj za Dajners: Dugovi ogromni - ide u stečaj

Beograd -- Kompanija Dajners klub internešenal Beograd podnela je zahtev za pokretanje stečaja zbog prezaduženosti, saopšteno je iz te kompanije.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Kako se navodi, prezaduženost je rezultat dugogodišnje zloupotrebe i neodgovornog upravljanja bivšeg menadžmenta, protiv kojeg su podnete krivične prijave.

Što se tiče eventualnog nastavka poslovanja na srpskom tržištu, navodi se da će takva biti doneta u narednih nekoliko nedelja.

Kompanija je saopštila da se u saradnji sa nadležnima i davaocem franšize američkom kompanijom Dajners klub internešenal razmatraju mogućnosti za nastavak poslovanja Dajnersa na tržištu Srbije. To, kako se dodaje, zahteva složen postupak koji zahteva detaljnu analizu i kvalitetnu pripremu, kao i saglasnost svih uključenih strana.

Garancija za nastavak poslovanja, kako se dodaje, za sada nema.

U saopštenju se podseća da su nepravilnosti i zloupotrebe u poslovanju, koje se ogledaju u utajenim obavezama prema poveriocima i neispravnim prikazivanjem potraživanja, otkrivene tek pošto je kompaniju kupio Erste kard klub.

Reč je o značajnom iznosu i dodatna ulaganja, prema proceni novog vlasnika, ne bi bila ekonomski opravdana, zbog čega je doneta odluka o pokretanju stečaja.

Guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković izjavila je pre tri dana da očekuje da pravosuđe kazni krivce koji su učestvovali u falsifikovanju izveštaja Dajners internešenal kluba iz Beograda, iznoseći detalje falsifikovanja finansijskih izveštaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.