Vesti -

Radno vreme u BG za prvomajske praznike

Beograd -- Za vreme prvomajskih praznika u Beogradu će banke, pošte, državne institucije, neke prodavnice raditi po izmenjenom radnom vremenu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Skoro svi činovnici će zbog prvomajskog praznika imati spojena četiri neradna dana, od subote do utorka.

U domovima zdravlja će 1.i 2. maja raditi samo dežurne službe od 8.00 do 18.00, otvorena vrata imaće jedino dežurne i, većina privatnih apoteka, ali će većina supermarketa, pijaca i tržnih centara uglavnom imati uobičajeno radno vreme, prenosi Blic.

Za banke prvi sledeći radni dan biće sreda, 3. maj. Većina banaka će spojiti tri, a neke i četiri neradna dana. Za praznik 1. i 2. maja sve će biti zatvorene osim ekspozitura koje će dežurati u tržnim centrima.

Većina pošti takođe će biti zatvorena tri dana, a u Beogradu će 1. maja dežurati Glavna pošta u Takovskoj ulici (non-stop), dok će pošta u Savskoj 2 biti otvorena do 15.00 časova. U Zaplanjskoj 32 i Bulevaru umetnosti 4 pošte će raditi do 19.00 sati, a u Nehruovoj 68b do 11.30 sati

Sutradan, 2. maja, osim pomenutih objekata radiće i oni u Pilota Mihajla Petrovića 8, Glavnoj 8 u Zemunu i Ulici Šumadijski trg 2a i to do 15.00, dok će radno vreme pošte u Nehruovoj 68b biti produženo do 20.00.

Non stop će raditi apoteke, koje su inače dežurne u toku cele godine, na lokacijalma u ulicama Kralja Milana 9 i Nemanjinoj 2, kao i u Glavnoj ulici, broj 34 u Zemunu. Takođe će biti otvorene i apoteke u ulicama Goce Delčeva 30 i đorđa Kovačevića 27.

Supermarketi će tokom prvomajskih praznika imati raznoliko radno vreme, a jedino će objekti DIS-a i Rode raditi bez promena.

Oko polovine prodavnica Idea-e će na 1. maj raditi skraćeno, do 15.00 časova, a Univereksport marketi do 12.00 sati

I dok će Tempo marketi raditi redovno sve dane praznika, Tempo ekspres objekti će već u nedelju, 30. aprila raditi do 18.00, a za 1. maj će biti zatvoreni.

Pojedine Maksi prodavnice će takođe 30. aprila imati skraćeno radno vreme, do 18.00, dok će sutradan neke raditi redovno, a neke će biti zatvorene. U utorak, 2. maja svi marketi će raditi po uobičajenoj satnici, navodi Blic.

Veći tržni centri, kao Delta, Ušće i Stadion, radiće po uobičajenom radnom vremenu, od 10:00 do 22:00 sati. U tržnom centru Piramida će većina lokala biti zatvorena 1. maja.

Zelene pijace će 1. i 2. maja raditi u standardnom radnom vremenu, od 6.00 do 19.00. Buvljak će 1. maja biti zatvoren, ali će već sutradan redovno raditi, piše Blic.

Pekare neće skraćivati radno vreme u toku praznika, stoga će prestoničke pekare biti ili zatvorene ili će raditi bez promena.

Prevoz će u toku praznika saobraćati po nedeljnom rasporedu, dok će taksisti naplaćivati po skupljoj tarifi. Parking se neće plaćati u zoniranim delovima grada 1. i 2. maja, navodi Blic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.