Vesti -

Beograđani ljuti: Nećemo pešačku, trebaju nam kola

Stanari Varoš kapije i okolnih ulica okupili su se kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog radova na rekonstrukciji pešačke zone u centru Beograda.

Izvor: Večernje novosti
Podeli
Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Kao glavni problem izneli su nemogućnost normalnog funkcionisanja tokom preuređenja, kao i to što gradska vlast ignoriše njihove zahteve. Njima se na skupu priključio i Marko Bastać, predsednik opštine Stari grad, koji im je obećao pomoć.

Nekoliko desetina žitelja ovog kraja spontano se sastalo kod fontane kod "Pevca" kako bi iskazalo revolt zbog pretvaranja njihovog kraja u pešačku zonu. Kako kažu, dojadilo im je brujanje mašina ispod prozora, a ugrožena im je bezbednost jer prilazi zgradama nisu uređeni, pa hitna i vatrogasna vozila ne mogu da im priđu.

Apele i peticije su slali nadležnima, ali odgovore nisu dobili, prenose Večernje novosti.

"Počeli su radove a da prethodno nisu rešili problem prilaza zgradama, kao ni parking-mesta", kaže Andrea Đurović. - Većina stanara su starije i slabo pokretne osobe, a kada ovo postane zona za pešake, neće moći kolima ni da priđu. Pisali smo gradu i pozvali nadležne da dođu, ali se niko nije pojavio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.