Vesti -

Ako plate, nove linije Niš - Preševo

Na rekonstruisanoj pruzi Niš-Preševo gde su planirana četiri voza dnevno, može biti i više linija ako ih lokalne samouprave zatraže i ako ih finansiraju.

Izvor: Beta
Podeli
(Foto: Thinkstock.com)
(Foto: Thinkstock.com)

To je rekao predsednik Skupštine Vranja Dejan Tričković.

Tričković je agenciju Beta rekao da je to prvi put da neko republičko javno preduzeće - "Železnica Srbije", odnosno "Srbija Voz", "traži mišljenje lokalne samouprave i da nas tretira kao partnere, što je dobro jer i mi i oni smo tu zbog građana".

Tričković je međutim rekao da Vranje nema interesa za uvođenje novih vozova, osim onih koji su već u voznom redu.

"Nemamo mnogo ljudi koji odlaze ili dolaze na posao vozom, ali bilo je drugih lokalnih samouprava blizu Niša, kao i sam grad Niš koji su pokazali interes za uvođenje novih polazaka", rekao je Tričković, ali, dodao je, "pratićemo situaciju, i ako se javi potreba, obratićemo se 'Srbija Vozu' ".

"Ako novi vozovi budu brzi, a uz to je putovanje vozom veoma komforno, železnica može da se izbori za svoje putnike jer može da konkuriše i cenom i komforom", ocenio je on.

On je rekao da će postojeći broj vozova 1. juna biti pojačan ponovnim uspostavljanjem međunarodne linije Beograd-Solun.

Radove na rekonstrukciji tri deonice pruge Niš-Preševo, završenoj u utorak, vrednosti 30,4 miliona dolara, izvela je kompanija Ruskih državnih železnica "RŽD Internešnl", sa domaćim podizvođačima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.