Vesti -

"Ne odustajemo, 1. maja najveći projekat u Srbiji"

Čajetina -- Predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović najavio je da će na Praznik rada, 1. maj, biti održana druga po redu, ovaj put "Svesrpska narodna moba".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: B92, arhiva
Foto: B92, arhiva

- "1. maja čekamo desetine hiljada građana Srbije"

Kako je najavio, u popodnevnim satima biće održana svojevrsna narodna radna akcija za izgradnju devet kilometara duge, najduže na svetu, panoramske gondole.

Gondola će, podsetio je Stamatović, povezati centar Zlatibora, preko Ribničkog jezera, sa skijalištem Tornik.

Stamatović je na konferenciji za novinare poručio da je Opština Čajetina odlučna da nastavi realizaciju, kako je naveo, najvećeg razvojnog projekta u srpskom turizmu.

Gondolu vrednu 13 miliona evra isfinansirala je samostalno opština Čajetina i to nije privatna, već državna i narodna investicija, projekat od opšteg interesa za Srbiju, rekao je Stamatović.

Stamatović, inače, bivši predsednički kandidat kaže da iako vlast nema mnogo razumevanja za ovaj projekat, oni će sa gradnjom ići do kraja i, kako tvrdi, neće odustati.

On je pozvao sve Zlatiborce, ali i sve, kako je rekao, dobronamerne građane Srbije da se pridruže ovoj radnoj akciji.

Bojana Božanić, direktor JP „Gold gondola Zlatibor“, rekla je da će izgradnja stanica biti pod nadzorom proizvođača iz Francuske, a već od sutra će geometri biti na terenu i obeležiti tačne i precizne tačke za stubove i stanice.

Nakon toga moći će da se betonira, onako kako tehnička dokumentacija nalaže, a konkretno, u planu je da se urade početna i međustanica na Ribničkom jezeru, odnosno da se sklope delovi stanica koji su već stigli, kao i da se pripreme stubna mesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.