Vesti -

"Država da podstakne tekstilnu industriju"

Arilje -- Predsednički kandidat Milan Stamatović je, tokom posete Arilju, izjavio da država mora da podstakne razvoj domaće tekstilne industrije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Stamatović kaže da bi država morala da subvencioniše proizvođače kako bi proširili svoje proizvodne kapacitete i povećali izvoz na evropsko tržište, ali i u druge zemlje, poput Kine i Rusije.

On je u Arilju, nekadašnjoj prestonici srpske pamučne industrije, podsetio da je sektor tekstilne industrije nekada zapošljavao više od 250.000 radnika, a vrednost izvoza iznosila više od pet milijardi dolara, a da danas ima pet puta manje zaposlenih.

"Umesto što pomaže strane investitore, Srbija mora da motiviše srpske preduzetnike i da im finansijski pomogne jer je prioritet razvoj domaćih privrednih potencijala", kaže Stamatović.

Dodaje da Vučićeva vlast uništava srpsku tekstilnu industriju jer omogućava velikim stranim sistemima da dođu u Srbiju i angažuju jeftinu kvalifikovanu radnu snage, a pri tom budu oslobođeni plaćanja poreza i sav profit iznesu iz naše zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.