Vesti -

Bubanj potok u istoriju, počinje Vrčin s 23 trake

Beograd -- Ministarka građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da će naplatna stanica Vrčin na auto-putu Beograd–Niš biti završena u aprilu.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Vlada Srbije
Foto: Vlada Srbije

Mihajovićeva je obilazeći radove na toj stanici rekla da će biti urađene 23 trake, a plan je da od toga 12 bude s elektronskom naplatom putarine, a propusna moć će biti veća za 30 odsto.

"Izvođači kažu da će radovi biti gotovi u aprilu, a konačni rok je 10. maj", rekla je Mihajlovićeva i podsetila da takve moderne naplatne stanice postoje svuda u Evropi i svetu.

Gužve će tokom letnje sezone zahvaljujući toj novoj naplatnoj rampi biti smanjene, rekla je ona i dodala da je za Beograd važno to što je naplatna rampa izmeštena van grada.

Vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak izjavio je da će naplatna rampa biti završena između 15. i 20. aprila.

Drobnjak je naveo da je raspisan tender za izvođača za uklanjanje stare naplatne rampe Bubanj potok i da će izvođač biti izabran do 1. maja.

Izgradnja naplate stanice Vrčin počela je krajem marta prošle godine, a vrednost investicije je dve milijarde dinara.

Nova rampa imaće ukupno 23 trake, odnosno osam više od Bubanj potoka i omogućiće brži prolazak vozila na tom delu Koridora 10.

Dnevno je angažovano između 120 i 150 radnika.

Izvođači radova su preduzeća Štrabag, Vojvodinaput i PZP Zaječar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.