Vesti -

NBS obeležava Svetsku nedelju novca

Beograd --

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Narodna banka Srbije od 27. marta do 1. aprila obeležava Svetsku nedelju novca, koja se organizuje na inicijativu Međunarodnog pokreta za finansijsku edukaciju dece i omladine u celom svetu.

Osim posete Centru za posetioce Narodne banke Srbije i stručno vođenje kroz stalnu postavku i tematske izložbe, planirane su aktivnosti na temu finansijskog obrazovanja za mlade.

Biće organizovane radionice "Moj budžet i ja", "Lažni novac i kako ga prepoznati", "Znamenite ličnosti na dinarskim opticajnim novčanicama" i "Dinar naš novac", turniri u edukativnim igrama "Monetura" i „Finansije za kasnije”, stručno predavanje za učenike srednjih škola.

Planirano je i gostovanje studenata Ekonomskog fakulteta iz Kosovske Mitrovice u Narodnoj banci Srbije, kao i predstavljanje aktivnosti Narodne banke Srbije iz oblasti finansijske edukacije na školskom sajmu kulture "Tržnica ideja", u prostorijama Istorijskog muzeja Jugoslavije.

Aktivnosti će biti organizovane u objektu Narodne banke Srbije u Beogradu u Ulici kralja Petra 12, u Osnovnoj školi "Karađorđe" u Beogradu, na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju – FEFA u Beogradu, u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Kruševcu i na školskom sajmu kulture "Tržnica ideja", u prostorijama Istorijskog muzeja Jugoslavije.

Svetska nedelja novca predstavlja akciju čiji su ciljevi edukacija dece i omladine o novcu, štednji, preduzetništvu i sličnim temama kroz zabavne i interaktivne aktivnosti.

Aktivnosti u okviru Svetske nedelje novca organizuju škole, univerziteti, ministarstva, centralne banke i druge finansijske i obrazovne institucije širom sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.