Vesti -

Izvezu sve što naprave u Srbiji, a sada se šire

Beograd -- Direktor nemačke kompanije Gramer AG za Srbiju Pjer Luiđi Đijone predstavio je premijeru Aleksandru Vučiću novi projekat proširenja proizvodnje u Aleksincu.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Projekat je vredan pet miliona evra, a predviđeno je proširenje proizvodnog procesa u Aleksincu i otvaranje novih 450 radnih mesta.

Vučić je na sastanku s Đijoneom rekao da dodatna ulaganja te kompanije predstavljaju važan signal drugim investitorima da ulažu u Srbiju i da je Vlada Srbije spremna da podrži dalji razvoj tog nemačkog proizvođača, saopštila je Vlada.

Kompanija Gramer AG se bavi proizvodnjom komponenti i sistema za unutrašnjost automobila, kao i sedišta za specijalna vozila. Ima 30 fabrika i predstavništava u više od 20 zemalja sveta, u kojima zapošljava više 12.000 radnika.

Vučić je rekao da su rezultati nemačke kompanije, koja već 10 godina posluje u Srbiji i zapošljava 1.338 radnika, od izuzetnog značaja za ekonomski razvoj Aleksinca i okoline.

Kompanija je prisutna na srpskom tržištu od 2007. godine, kada je u Aleksincu otvorena fabrika za proizvodnju presvlaka za sedišta za automobilsku industriju, a kompletan proizvodni asortiman fabrike u Aleksincu namenjen je izvozu, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.