Vesti -

"U tišini niče novi bulevar, do NBG za 10 min"

Beograd -- Izgradnjom severnih pristupnih saobraćajnica Mostu na Adi, vozilima od Tošinog bunara do Požeške ulice moći će da se stigne za manje od deset minuta.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

"U tišini i daleko od očiju građana gradi se jedan potpuno nov bulevar na Novom Beogradu koji će povezati Most na Adi i Tošin bunar preko Ulice Đorđa Stanojevića, Španskih boraca i Omladinskih brigada", rekao je gradski menadžer Goran Vesić novinarima nakon obilaska radova.

Kako je naveo, u pitanju je dva kilometra novog bulevara koji će biti urađen po svim standardima.

"Bulevar će biti urađen po svim standardima, sa četiri trake, sa zaustavnom trakom, sa biciklističkom stazom i svim onim što treba da ima bulevar", rekao je Vesić i, naglasivši da će bulevar biti otvoren za saobraćaj do kraja juna, dodao da će se tada vozilima od Tošinog bunara do Požeške ulice na Banovom brdu stizati za manje od deset minuta.

Navodeći da radovi koštaju 13,5 miliona evra, Vesić je dodao da ih izvodi španska kompanija "Rubau" sa svojim domaćim podizvođačima.

Na pitanje novinara šta će biti sa Beogradskim hipodromom koji se nalazi sa druge strane mosta na Adi, Vesić je rekao da Grad Beograd ozbiljno razmatra mogućnost da hipodrom bude izmešten na drugo mesto.

"To preduzeće pravi velike gubitke i mi u narednom periodu moramo da vidimo šta ćemo raditi sa tim preduzećem", rekao je Vesić, koji smatra da to preduzeće ne treba da bude u vlasništvu Grada Beograda, već da za njega treba pronaći partnere.

"Mislim da je to biznis za koji mi treba da tražimo partnere, ima kompanija iz inostranstva koje se tim poslom bave, i uopšte ne vidim interes da dajemo državne pare i pare građana da pokrivamo gubitke hipodroma", rekao je Vesić.

Direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislav Popović se takođe zahvalio svima koji učestvuju u projektu i najavio da će, nakon završetka pomenutih, početi i radovi na izgradnji pristupne saobraćajnice sa druge strane mosta, ka Rakovici.

Navodeći da su u toku izrada elaborata za rešavanje imovine i priprema tehničke dokumentacije, on je dodao da se obezbeđuju i sredstva za finansiranje tih radova.

Radove su obišli i gradski arhitekta Milutin Folić, v. d. sekretara za privredu Milinko Veličković, kao i v. d. sekretara za saobraćaj Dušan Rafailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.