Vesti -

"Molim Kineze, klečim, samo da uđu u RTB Bor"

Nemamo čarobni štapić i nije lako ali moramo da sačuvamo radna mesta u istočnoj Srbiji, rekao je premijer Aleksandar Vučić.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Screenshot/Prva
Foto: Screenshot/Prva

Pročitajte još:

- Vučić: Profesor Petrović nikad ne bi povećao plate

„Imamo ogromne probleme tamo. Time se bavimo svakog dana ali nemamo čarobni štapić i nema lakog rešenja. Ja molim Kineze, klečim, samo da uđu u to. To je mesto gde krvarimo, gde nam teče krv svakog meseca „, rekao je Vučić na TV Prva.

Kako je rekao suština je da ako može da se reši, da se reši, ali da se ne pričaju prazne priče.

„Malo nam je ljudi u istočnoj Srbiji, moramo da im sačuvamo ta radna mesta jer nemamo taj deo Srbije ako ne sačuvamo ta radna mesta“, rekao je on.

Dodao je da je u RTB Bor zaposleno 5.600 ljudi, a da indirektno od tog sistema zavisi najmanje 20.000 ljudi. Prema njegovim rečima, Bor je u minusu 1,1 milijardu evra.

Vučić je izneo i podatak da će preuzmanje RTB koštati 300 ili 350 miliona evra -državih troškova, plus otpis svih dugova što je država poverilac za struju i drugo od dodatnih najmanje 300 miliona evra.

Predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović kaže da je tačno da Bor stalno krvari i da rešenje mora biti stalni investitor, kao i da bi sreća bila da to budu Kinezi.

„Moramo da stvaramo rezerve za sve stvari koje će nam se dešavati u buduće“, kaže on

„Za sve mrtvace koji isplivaju“, dodao je Vučić na šta je Petrović rekao da u Fisklanom savetu sacetuju da dobre ekonomske rezultate ne treba koristiti u potrošnju nego osavljati sa strane.

Profesor Ekonomskog fakulteta Dragan Đuričin rekao je da bi se sva pitanja javnih preduzaća pa i ovaj sa RTb Borom trebalo rešavati jednim modelom koji je u skladu sa doktrinom.

“Ako ne možete da nađete rešenje za Bor, onda je najbolje dati ga nekome u ruke”, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.