Vesti -

"I Medvedev me pitao za naš Nordeus" VIDEO

Novi Sad -- Ilustrujući koliko je važno da imamo znatno više IT stručnjaka, premijer Vučić ispričao je kako se ruski premijer Medvedev raspitivao o našoj kompaniji Nordeus.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Prilikom boravka u Rusiji, premijer je, kaže, imao susret s predstavnicima najvećih IT kompanija koje rade u toj zemlji.

"Napisali su mi neki govor da ne ispadnem najgluplji u društvu, jer ja o tome ništa ne znam i onda je jedan momak, koji je tamo bio neki voditelj, koordinator na tom skupu, doviknuo - evo ga premijer iz zemlje Nordeusa", ispričao je Vučić u Novom Sadu.

Bio je prijatno iznenađen, jer, kako kaže, "ta mala kompanija, tih divnih momaka, oni su u tom svetu najpoznatiji".

Rekli su mi, dodao je, da oni rade neke igrice i da su u tome užasno poznati u svetu, a mene je tada Medvedev pitao: "Ko su ti momci".

"Kako da vam kažem, to je za nas od ogromnog značaja", rekao je premijer.

Inače, kako je najavio prilikom posete kompaniji "Šnajder elektrik", država će ove godine upisati 700 brucoša više na tehničke fakultete, a za školovanje za IT sektor.

Nama takvi ljudi nedostaju, ni drugi nemaju IT stručnjaka koliko im treba, svuda je deficit i "niko nema koliko bi želeo", rekao je premijer i dodao da će se u taj sektor ubuduće još više ulagati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.