Vesti -

GDS: Stanovi koji se dele novi i apsolutno u redu

Sva četiri stana u naselju Braće Jerković, koji će biti dodeljeni u igri "Uzmi račun i pobedi", su novi i apsolutno u redu", kaže direktor GDS Nebojša Šurlan.

Izvor: Tanjug
Podeli
(Foto: Thinkstock.com)
(Foto: Thinkstock.com)

"Apsolutno stojimo iza toga da je kompletna zgrada sasvim u redu, da su stanovi novi, neupotrebljavani i vrlo dobri i nadamo se da će dobitnici nagradne igre imati priliku da uživaju u njima", rekao je Šurlan Tanjugu.

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je ranije danas izjavila da će lično proveriti da li je sve u redu sa stanovima koji se dodeljuju u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi", nakon saznanja da jpostoi veliki broj pritužbi, čak krivičnih prijava, zbog loše izvedenih radova u naselju "Braće Jerković".

Među glavnim nagradama je šest stanova u Beogradu - jedan na lokaciji "Beograd na vodi", drugi u naselju "Stepa Stepanović", a četiri su u naselju "Braća Jerković".

"Mi smo bili u kontaktu sa komisijom koja je organizovala nagradnu igru i obezbedili smo pet stanova. Jedan u 'Stepi' i četiri sa projekta 'Padina' u 'Braće Jerković'", rekao je Šurlan.

On je kazao da je istina da je tokom izgradnje tog objekta "Padina" u naselju "Braće Jerković" bilo određenih problema i da su na osnovu analize i ekspertize Građevinskog fakulteta 2013. godine odradili potrebnu sanaciju i da je otada zgrada apsolutno ispravna.

"Reč je o samo jednoj od pet lamela koja je bila u problemu. Od tada se zgrada koristi i ljudi stanuju u njoj od 2012. godine", rekao je Šurlan.

On je objasnio da su problemi nastali tokom izvođenja radova od 2010. do 2012. godine i da je zgrada od početka 2014. apsolutno rešena svih problema.

"Ponovo je urađen tehnički pregled i izdata upotrebna dozvola, iako stanari stanuju u toj zgradi od 2012. godine", dodao je Šurlan.

Kad je reč o stanovima koji su u nagradnom fondu, ministarka predlaže da komisija koja vodi nagradnu igru proveri stanove koje je Građevinska direkcija opredelila kao nagradu i da utvrdi da li oni odgovaraju standardima nagradne igre. U slučaju da ta komisija utvrdi da stanovi nisu adekvatni, Građevinska direkcija iz svog fonda, prema njenim rečima, treba da odredi druge stanove za pobednike u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.