Vesti -

Novi izgled BG pijaca: Opremljena mlečna hala

Beograd -- JKP "Gradske pijace" saopštavaju da se nastavlja sa osavremenjivanjem pijačne opreme na beogradskim pijacama.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Prva u ovoj godini je pijaca "Smederevski đeram", gde je opremljena mlečna hala i tako dobila potpuno nov izgled.

Pijacu sada krasi 13 novih mlečnih rashladnih vitrina sa po dva prodajna mesta. Izvršeni su i molersko-farbarski radovi, a u toku je zamena ploča spuštenog plafona, koja će uskoro biti gotova u celini, navodi se u saopštenju.

"Nove rashladne vitrine su dosta funkcionalnije, imaju veću izložbenu površinu i hladan bunker ispod cele izložbene tacne što će korisnicima omogućiti očuvanje kvaliteta mlečnih i suvomesnatih proizvodda, dajući time vehcu sigurnost građanima prilikom kupovine", saopštio je direktor JKP "Gradske pijace" Ivan Sočo, dodajući da je jedan od primarnih zadataka preduzeća dobra higijenska i proizvođačka praksa.

Uprkos tome što sprovođenje komecijalnih analiza namirnica životinjskog poreka radi utvrđivanja ispravnosti i zdravstvene bezbednosti proizvoda ne spada u nadležnost preduzeća, u saopštenju se navodi da će "Gradske pijace" sprovoditi takve provere u cilju zaštite građana, kupaca i poslovnih partnera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.