Vesti -

Paori blokirali zgradu opštine zbog licitacije

Poljoprivrednicima iz Savinog sela, u opštini Vrbas nije dozvoljeno da licitiraju zakup državnog zemljišta, što inače mogli prethodnih 15 godina.

Izvor: B92
Podeli

Oko stotinu paora, od danas popodne do večernjih sati nalazi se u zgradi Opštine Vrbas, gde je trebalo da učestvuju na licitaciji, ali im je onda saopšteno da na to nemaju pravo.

"Pre deset dana smo predali svu dokumentaciju i svako od nas je uplatio oko milion dinara, da bi nam danas, kad smo stigli na licitaciju, ljudi iz Komisije saopštili da na to nemamo pravo i da im je tako naloženo iz Uprave za poljoprivredno zemljište, ministarstva poljoprivrede", kaže za B92, Ivan Ljubo, poljoprivrednik iz Savinog Sela.

Do ove godine, a prethodnih 15 godina, poljoprivrenici iz Opštine Vrbas, zakupljivali su oko 600 hektara državne zemlje. Od toga je živelo više od 60 porodica, što je oko 300 ljudi. Ove godine, imali su pravo na zakup 300 hektara zemlje, od nekadašnjih 600, jer je pola zakupila jedna farma, a sada, kako tvrde, nemaju pravo ni na tih 300 hektara.

Paori očekuju objašnjenje resornog ministarstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.