Vesti -

Niče savremeni šoping mol u Doljevcu

U doljevačkom naselju Pukovac počeli su radovi na izgradnji prve faze Tržnog centra Pukovac koje finansira EU i Vlada Švajcarske.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Thinkstock.com
Foto: Thinkstock.com

Prvom fazom, će se osavremeniti postojeća pijaca, saopštila je služba razvojnog programa Evropski PROGRES.

Natkrivanem i uređenjem 2.000 kvadratnih metara prostora pijaca će moći da primi 180 tezgi o kojih će u prvoj fazi biti izrađeno 50 otvorenog i 40 zatvorenog tipa za prodaju voća, povrća i mešovite robe.

Realizacijom tog projekata za koji su EU i Vlada Švajcarske, preko razvojnog programa Evropski PROGRES, opredelile 181.400 evra, a opština Doljevac 20.400 evra, poljoprivredni proizvođači iz Doljevca i okolnih opština će imati bolje uslove za prodaju svojih proizvoda.

"Ova će biti jedna od najsavremenija pijaca na jugu Srbije, a poljoprivredni proizvođači iz ovoga kraja će imati još bolje uslove za rad", rekao je predsednik Skupštine opštine Doljevac Dejan Smiljković.

Aktivnosti Evropskog PROGRES-a, Programa koji doprinosi održiom razvoju južne i jugozapadne Srbije, EU i Vlada Švajcarske podržavaju sa ukupno 24,46 miliona evra. Cilj programa je da se ojača administracija, stvori povoljnije okruženje za razvoj infrastrukture, privrede i poboljšanje politika u oblasti socijalne inkluzije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.