Vesti -

Vučić: Njima je trebalo 30 godina, mi ćemo brže

"Mislim da naša ekonomija može da bude motor rasta cele Evrope, ali za to nam je potrebna stabilnost celog regiona", rekao je premijer Aleksandar Vučić.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Vučić je predao austrijskom kancelaru Kristijanu Kernu "papir" o Zapadnom Balkanu, radi stvaranja slobodnog trgovinskog tržišta i carinske unije u regionu.

Vučić je rekao i da se radi na tome da se reši problem za naše kamione koji čekaju na granici i po 20 sati, da se to svede na dva sata. Kako je rekao, taj "papir" je već predao austrijskom kancelaru.

"To je bila moja lična ideja i inicijativa. Mislim da mi možemo brže od otalih zemalja da unapredimo naše carinske sisteme i to sam izneo danas Kernu. Njima je trebalo 30 godina, mi to možemo mnogo brže ", rekao je Vučić.

Kako je rekao, "što bogatiji budemo, to će biti bolje za nas. To je neka moja lična ideja i inicijativa".

Vučić je govorio na konferenciji za novinare sa austrijskim kancelarom Kristijanom Kernom, koji boravi u zvaničnoj poseti Beogradu.

Kern je izjavio da Austrija ima interes da podrži svoje investitore u Srbij, i da je u tom smislu za njih Srbija važna.

"Razgovarao sam sa našim privrednicima pre nego što sam stigao, mislim da se oni ovde dobro osećaju i to je sigurno jedan od razloga da ih podržimo da ostanu", rekao je Kern.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.