Vesti -

DS: Zašto koncesija dva meseca pred izbore?

Beograd -- Demokratska stranka pozvala je Vladu Srbije da objasni zašto raspisuje javni poziv za dodelu koncesije nad Aerodromom "Nikola Tesla" dva meseca uoči izbora.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug, AP
Foto: Tanjug, AP

Demokrate traže od valde i da odgovori na pitanje čija je imovina aerodroma i kakav je odnos tog preduzeća i aviokompanije Er Srbija.

Ta stranka je u saopštenju ocenila da ozbiljan posao kao što je koncesija aerodroma zahteva mnogo veći stepen transparentnosti i da proces ne sme biti započet bez razjašnjenih finansijskih odnosa Er Srbije i Aerodroma "Nikola Tesla", te tačno utvrđenog vlasništva nad imovinom kojom upravlja taj aerodrom.

"Tvrdi se da su subvencije koje je Er Srbija primala, a deo kojih se sastojao u otpisivanju potraživanja aerodroma prema ovoj avio kompaniji, završene krajem 2016 godine. Sve i da je tako, koliki je uticaj ove prakse koja je bila na delu u proteklih nekoliko godina na aktuelnu procenu vrednosti aerodroma", zapitao je šef resornog odbora za privredu DS Ivan Stefanović.

On je naveo da je važno da li je ta "skrivena profitabilnost" beogradskog aerodroma uzeta u obzir kada je radjena projekcija prihoda, povraćaja na investiciju i profitne stope koncesionara.

Vlada Srbije i Aerodrom "Nikola Tesla" objavili su javni poziv zainteresovanim koncesionarima za tu kompaniju na period od 25 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.