Vesti -

Vučić: Hvataj se u taj voz i gledaj...

Beograd -- Mandatar za sastavljanje nove vlade Aleksandar Vučić izjavio je da ćemo u Srbiji učiniti sve da minimiziramo uticaj britanskog izlaska iz EU.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Vučić je primetio da svaki pokušaj da se to učini zavisi od ekonomske snage koju neka zemlja ima.

"Svestan sam da ne možemo, naravno, da budemo sasvim izolovani i nikada mi to neće biti izgovor", rekao je Vučić.

On je dodao da nikada neće reći da je to "šansa, kao što su neki u ovoj zemlji govorili početkom svetske ekonomske krize, kada je trebalo da štede".

Umesto toga, dodao je, oni su se rasipali parama, a sve to da bi određenim svojim tajkunima dali mogućnost da po svojim marketima mogu da povećavaju potrošnju i kroz potrošnju da podižu BDP koji im je bio minus 3,6 2009. godine.

"Nikada to neću da kažem, ali nikada neću da koristim to kao izgovor. Naravno da će bregzit određeni uticaj da ima i naravno da mi nismo van sveta i naravno da ćemo imati problema", poručio.

Tu je, međutim, vlada da te probleme rešava, primetio je i dodao da ne vidi u ovom trenutku nepremostive teškoće za nas.

"Bilo je ideja, trebalo nam je recimo u petak još 40 miliona evra da držimo kurs na istom. Nismo hteli da potrošimo tih 40 miliona, rekli smo neka ide na 123...nemamo velikih problema. Ono što mene više plaši od dnevnih trzavica to je dugoročni pad ekonomije. Više me brine rezultat izbora u Španiji, problemi u Grčkoj", naveo je Vučić.

U svakom slučaju, kako je primetio, opet se dolazi do priče o stabilnim ekonomijama, nemačkoj, švajcarskoj, danskoj, austrijskoj...

"Hvataj se u taj voz i gledaj šta možeš da naučiš", poručio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.