Vesti -

Probili Tošin bunar, ali gužva veća - gde zapinje

Beograd -- Ni posle proširenja dela Tošinog bunara u Novom Beogradu gužva ne jenjava, čak je i veća.

Izvor: Večernje novosti
Podeli
Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Posle nedavne rekonstrukcije, Tošin bunar je umesto jedne trake po smeru, dobio dve trake po smeru, a u zoni raskrsnice sa Nikole Dobrovića četiri - dve srednje, za pravo i još dve, za skretanje levo i desno. Razlog proširenja dela Tošinog bunara kod ukrštanja sa Ulicom Nikole Dobrovića bilo je upravo otklanjanje ovog novobeogradskog "uskog grla".

Novobeograđani su se nadali da će proširenje saobraćajnice Tošin bunar doprineti boljoj protočnosti u zoni raskrsnice sa Ulicom Nikole Dobrovića, ali ni posle nedavnog otvaranja za saobraćaj - gužva ne jenjava. Naprotiv, veća je. Vozači se žale na zastoj, naročito u vreme jutarnjeg i popodnevnog špica.

Kolone nanizanih vozila protežu se i više stotina metara sa obe strane raskrsnice. A vozači su jednoglasni u oceni da su za sve krivi semafori.

"Umesto da prednost imamo mi koji vozimo pravo, mnogo više vremena dato je onima koji iz Tošinog bunara skreću prema Bežanijskoj kosi u Ulicu Nikole Dobrovića", žali se Mirjana Petrović, koja svakodnevno vozi ovom trasom. - Osim dužine trajanja crvenog, odnosno kratkog intervala zelenog svetla koje propusti tek nekoliko automobila, saobraćaj dodatno usporava to što su na kratkoj relaciji, od šeststo metara, u nizu postavljena četiri semafora. A zbog dužine trajanja propuštajućeg svetla na semaforu, gotovo da je nemoguće uhvatiti "zeleni talas".

U Direkciji za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju obećavaju da će problem biti rešen narednih dana.

"Raskrsnica Tošinog bunara i Nikole Dobrovića je na trasi unutrašnjeg magistralnog poluprstena i zamišljena je kao četvorokraka", kažu u Direkciji. Tako je i sinhronizovan rad semafora. Međutim, trenutno je ta saobraćajnica trokraka, nedostaje deo koridora prema "buvljaku", koji je u izgradnji. Kada i ovaj krak bude povezan sve će drugačije funkcionisati.

Dok ne dođe do spajanja svih delova poluprstena, u Direkciji su najavili da će u sledećih nekoliko dana biti napravljene određene izmene u režimu rada semafora, ne bi bilo dužeg zadržavanja na ovoj raskrsnici, prenose Večernje novosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.