Vesti -

Vesić: Beograđani, priključak uz taksu od 70.000

Beograd -- Na vodovodnoj mreži u naselju Ključ u gradskoj opštini Surčin rad završeni su radovi, a do sada je priključeno oko sto domaćinstava.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

"Ovde smo bili u novembru kada su započeti radovi i kada smo na zahtev građana i Opštine Surčin odlučili da izgradimo jedan krak vodovoda, za šta je uloženo 17,7 miliona dinara", rekao je gradski menadžer Beograda Goran Vesić koji je prisustvovao završetku radova.

"Do sada je na vodovodnu mrežu priključeno oko sto domaćinstava... Na taj način smo izgradili vodovodnu mrežu i tako napravili obruč oko naselja, a sledeći korak je da omogućimo priključak i ostalim stanovnicima iz okolnih ulica", rekao je Vesić, a prenosi gradska uprava.

Prema njegovim rečima, građani će dobiti priključak uz plaćanje takse od oko 70.000 dinara, a moći će da ga plate na rate od po hiljadu dinara.

"Na taj način ćemo rešiti problem čitavog naselja u snabdevanju vodom", rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, Skupština Beograda je odlučila da u narednih deset godina nijedna kuća u Beogradu ne bude bez vodovoda i kanalizacije, a taj posao će koštati 575 miliona evra.

"Ovo je početak tog velikog posla koji će trajati narednih deset godina", rekao je Vesić, dodavši da se u narednom periodu u Surčinu planiraju investicije od oko tri miliona evra, čime grad pokazuje da jednako vodi računa o svim svojim opštinama i da su svi građani isti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.