Vesti -

"Fruškogorski koridor sredinom 2016."

Beograd -- Ministarka Zorana MIhajlović izjavila je da bi do sredine sledeće godine trebalo da počnu radovi na Fruškogorskom koridoru.

Izvor: Tanjug
Podeli

Ona je u parlamentu rekla da je pre dve nedelje raspisan javni poziv za projektno-tehničku dokumentaciju, koja bi trebalo da bude gotova najkasnije do marta sledeće godine.

"Očekujemo da ćemo sredinom naredne godine početi rad na Fruškogorskom koridoru. Kako ćemo ga finansirati i po kom modelu, to je nešto o čemu tek treba da razgovaramo", rekla je ministarka odgovarajući lideru LSV Nenadu Čanku na pitanje kako će se finansirati radovi na ovom projektu i kako će teći njihova dinamika.

Upitana i zbog čega nije preneto pokrajinskim vlastima u nadležnost i finansiranje puteva drugog reda s obzirom da održavanje jeste, ona je rekla da je za održavanje puteva u Vojvodini nadležno javno preduzeće Putevi Srbije.

"Održavanje puteva u Vojvodini radiće, kao i u celoj Srbije, Putevi Srbije. Da problema u neodržavanim putevima ima, tu ste potpuno u pravu, ne samo u Vojvodini, nego u celoj Srbiji. Prema tome, sve što radimo u celoj Srbiji, radimo i u Vojvodini", poručila je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.