Vesti -

Ikarbus "šminka" GSP "mercedese"

Beograd -- Gradsko saobraćajno preduzeće poslaće 33 mercedesova autobusa, stara 12 godina, do decembra na remont u fabriku Ikarbus.

Izvor: Blic
Podeli

Time će im se produžiti radni vek za još pet do šest godina.

Reč je o solo crvenim mercedesima iz pogona “Kosmaj” koji su saobraćali na linijama 25P, 33, 47, 48, 50, 79 i na "potezu 300".

“Na tender za remont ovih vozila raspisan krajem januara javio se samo Ikarbus, pa je ova firma i dobila posao. Tri autobusa su već na popravci, a posle njih će biti poslato još šest grupa sa po pet vozila”, kažu u GSP-u.

Rok za remont sva 33 “mercedesa” je, kako kažu, 210 dana, dodajući da su se ova vozila pokazala jako izdržljivim do sada iako su prešla i po nekoliko stotina hiljada kilometara.

Remont će obuhvatititi i unutrašnjost i spoljašnjost vozila.

“Predviđeni su bravarski i limarski radovi, zamena unutrašnjeg osvetljenja pošto će svi autobusu dobiti LED sijalice. Biće zamenjeni i dotrajali delovi na vozilima, imaćemo elektro i manje mehaničarske radove. Na kraju će sva vozila biti ofarbana i unutra i spolja, a i dalje će biti crvena”, ističu u najvećem gradskom prevozniku.

U GSP-u su pre dva meseca najavili i kupovinu 50 novih solo autobusa do kraja 2015. godine, a ceo posao procenjen je na 1.089 milijardi dinara ili skoro devet miliona evra.

Kako kažu u GSP, prioritet je nabavka solo vozila, pošto je u poslednjih pet godina kupljeno svega 10 takvih autobusa, a najstariji su prešla više od million kilometara.

Na početku ove godine prosečna starost svih GSP autobusa bila je 9,17 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.