Vesti -

Konačno: Ikea dobija dozvolu

Beograd -- Švedska kompanija Ikea u aprilu će dobiti lokacijsku i građevinsku dozvolu za izgradnju robne kuće u Beogradu, najavila je ministarka Zorana Mihajlović.

Izvor: Beta
Podeli

"Mi radimo sa Ikeom na dodatnim poslovima u vezi sa izgradnjom tog objekta", rekla je ona novinarima u Privrednoj komori Beograda i dodala da je reč o poslovima koji se odnose na Puteve Srbije i Grad Beograd.

Mihajlovićeva je podsetila da je Ikea pokušavala u protekle četiri godine da dobije dozvole za gradnju pet objekata u Srbiji, od kojih dva u Beogradu, ali da nije uspela, jer nije nađen zajednički jezik s lokalnim samoupravama, niti je uspela da prikupi i potrebnu dokumentaciju.

Ona je navela i da je Memorandum sa Ikeom potpisan pre šest meseci, ali da je tek sada promenom Zakona o planiranju i izgradnji omogućeno da se građevinska dozvola brzo izda.

Memorandum o razumevanju između Vlade Srbije, Grada Beograd i Ikee, potpisan je 3. oktobra 2014, i kako je tada najavljeno, prva robna kuća švedske kompanije Ikea u Srbiji trebalo bi da bude otvorena krajem 2016. godine

Mihajlovićeva je tada kazala da Ikea planira da uloži oko 300 miliona evra u izgradnju pet robnih kuća u Srbiji, od kojih će prva biti u u Beogradu, u Bubanj potoku i zapošljavaće 300 radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.