Vesti -

Belgijanci s pravom idu iz Srbije?

Beograd -- Kompaniji Energo-Zelena nije 2009. dobila garancije srpskih vlasti da će imati dovoljno životinjskog otpada za rad, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Izvor: Novosti
Podeli

Kako prenosi list Novosti, iz tog Ministarstva su naveli da toj belgijskoj kompaniji nisu date garancije kada je reč o količini otpada koju bi prerađivali. Kako navode, postoji dopis predstavnika Uprave za veterinu iz 2009. godine jednom od zaposlenih u kompaniji Energo-Zelena.

"Jedino je poručeno da za tu kompaniju, na osnovu količine životinjskog otpada za preradu, ima prostora za poslovanje na teritoriji Republike Srbije. Kao i za nove potencijalne investitore zainteresovane za taj sektor. Činjenica je da su u teškoj finansijskoj situaciji, jer velike klanice nisu htele sa njima unapred da sklope sporazume o preradi mesa", navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede.

List Novosti je objavio delove pisma koje je Uprava za veterinu poslala kompaniji Energo-Zelenau kojoj, kako navode, obaveštava tu belgijsku kompaniju da će imati dovoljno životinjskog otpada za rad.

Kako piše list, taj dokument je njihov glavni adut u procesu pred Sudom u Vašingtonu.

Belgijanci su u utorak saopštili da će zbog neregularnosti na tržištu životinjskog otpada zatvoriti svoju fabriku.

Nezadovoljni poslovanjem, pokrenuli su i međunarodnu arbitražu protiv Srbije u Vašingtonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.