Vesti -

Ovde će nići BG na vodi/FOTO

U Savskom amfiteatru, na prostoru prve faze izgradnje Beograda na vodi, do sada je očišćeno 11 hektara zemljišta.

Podeli

Takođe, srušeno je i stotinak objekata, a sa 47 porodica potpisani su ugovori o raseljavanju, izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Od 47 porodica koliko je živelo na tom prostoru, 23 su se do danas preselile, dok će preostale 24 to učiniti u narednih nekoliko dana.

Početak izgradnje Beograda na vodi očekuje se na proleće. Ako se nastavi dosadašnjim tempom, istakao je Mali, u narednih nekoliko meseci biće završeno raseljavanje, a i ostale aktivnosti će teći brže jer je najveći broj objekata na navedenom području već u fazi rušenja.

Podsetimo, kako je srpska strana ugovorila sa partnerima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, naše firme će projektovati i graditi ovaj kompleks.

Stambeni objekti, kako je najavljeno, naći će se u blizini Beogradske kule, parka i tržnog centra. Sam park trebalo bi da se prostire na oko 37.000 kvadrata. Ceo kompleks Beograda na vodi zauzimaće oko dva kilometra savske obale.

Najupečatljivije zdanje posle završetka celog projekta svakako će biti Kula Beograd, koja bi sa visinom od 220 metara trebalo da postane jedan od simbola prestonice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.