Vesti -

Korak ka privatizaciji "Azotare"

Beograd -- Privredni apelacioni sud u Beogradu odbacio je sve žalbe poverilaca pančevačke "Azotare" i potvrdio rešenje Privrednog suda u Pančevu o usvajanju UPPR.

Izvor: Beta
Podeli

Direktor "Azotare" Goran Pejčić nije želeo da komentariše odluku suda, a kako je rekao, privatizacija "Azotare" će se dalje odvijati u skladu s odlukama Agencije za privatizaciju i Vlade Srbije.

Usvajanjem Unapred pripremljenog plana reorganizacije stvoreni su uslovi da pančevačka fabrika mineralnih đubriva reši problem dugovanja i nađe strateškog partnera.

Za "Azotaru" je zainteresovano nekoliko stranih kompanija koje se bave proizvodnjom đubriva, rečeno je ranije agenciji Beta u izvorima bliskim toj fabrici.

Isti izvor je naveo da će Vlada Srbije nakon privatizacije preduzeća zadržati deo vlasništva u njemu.

Sud je usvojio tek treću verziju plana reorganizacije "Azotare" jer su prethodne dve odbačene nakon žalbi bivših privatizacionih vlasnika, litvanskih kompanija "Arvi" i "Saniteks" i beogradskog "Univerzal holdinga".

Agencija za privatizaciju raskinula je kupoprodajni ugovor s tim kompanijama u januaru 2009. zbog neispunjavanja ugovornih obaveza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.