Vesti -

Bajatović neće skočiti sa mosta

Beograd -- Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da radovi na Žeželjevom mostu uskoro počinju u da će biti završeni za 12 do 13 meseci.

Izvor: Tanjug
Podeli

Ona je rekla da će radovi početi za sedam do deset dana.

Mihajlović je, odgovajajući direktoru Srbijagasa Dušanu Bajatoviću, koji je tražio da kaže javnosti kada će početi radovi na mostu, rekla da on kao član SPS-a ima najmanje prava da je to pita, jer je most srušen 1999. godine i poslednje dve godine na njemu ništa nije rađeno.

"Za sedam do deset dana počinju radovi na mostu. Kran dolazi iz Nemačke, svi su sporazumi potpisani. Sve zainteresovane strane smo uspeli da stavimo za sto, da razgovaramo, da rešimo probleme, tu je i AP Vojvodine i grad Novi Sad i Evropska komisija i Železnice Srbije", rekla je Mihajlović gostujući na TV Pink.

Ona je dodala da ima novca za radove, da su to lotovi koji su odavno odobreni, ali da je bilo i dodatnih radova.

"Da se razumemo u građevinarsvu ne može sve u dinar da se predvidi. Dešava se često da 10 posto bude više zbog dodatnih radova, to svuda postoji, ali za to postoji poseban nadzor koji odobrava dodatne radove", naglašava Mihajlović.

Ministarka saobraćaja je dodala da će direktor Srbijagasa biti pozvan i na početak radova , ali i na završetak, na otvaranje mosta.

Govoreći o pripremi elektrana i snabdevenosti energentima za zimu, ona je rekla da su neke elektrane to učinile a da neke nisu, da će energenti biti nabavljeni za sve ali da je pitanje cene - koliko će to koštati.

"Cela Evropa brine o energetskoj bezbednosti i u ovom trenutku je u energetskoj krizi i zašto bi Srbija bila izuzetak. Naravno da će se energenti nabaviti, ali je pitanje cene i mora da se vodi računa o tome", naglasila je ministarka.

Ona je dodala da je važno, budući da je Srbija u reformama i da nema novca, koliko će se za šta da potroši.

"Grejna sezona počinje 15. oktobra i toplane je trebalo da se pripreme za to. Imale su odluku vlade iz juna meseca da obezbede mazut,a one koje koriste gas za eventualnu supstituciju gasa mazutom za najmanje sedam dana", rekla je Mihajlović.

Koliko toplana se nije spremilo za početak grejne sezone ministarka nije mogla da precizira jer, kako kaže, toplane su u nadležnosti lokalnih samouprava.

"One nisu zakonom vezane za državu, a bitan su deo energetskog bilansa i to treba da se promeni", zaključila je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.