Vesti -

Noćni život BG radi na duple knjige

Beograd -- Vršilac dužnosti direktora Poreske uprave Marko Marinković kaže da veliki broj ugostiteljskih objekata izbegava plaćanje poreza.

Izvor: Tanjug
Podeli

On je najavio i reformu Poreske uprave i jaču kontrolu poreznika.

"Kontrole su pokazale da veliki broj ugostiteljskih objekata čiji su kapaciteti više stotina ljudi izbegavaju plaćanje poreza, posredstvom posebnih softverskih programa i duplih knjiga", rekao je Marinković gostujući na RTS.

On je dodao da su preduzete određene represivne mere, da je veći broj kontrolisanih ugostiteljskih objekata zatvoren i da se naplaćuju kazne.

Veći broj ugostiteljskih objekata koji su, kako kaže, kontrolisani u velikim gradovima prikazivali su znatno manje prihoda od stvarno realizovanih u toku večeri.

"Jedan noćni klub u Beogradu čiji je kapacitet 400 do 500 gostiju, tokom letnjih meseci prijavljivao je ukupan prihod milion do 1,7 miliona dinara, a kontrolnim aktivnostima naišli smo na dokumentaciju koja ukazuje da su stvarni prihodi bili do deset puta veći", rekao je Marinković.

On je naglasio da je u toku i reforma Poreske uprave kako bi ona postala servis za građane.

Dodao je da je u postupku provera određenih predmeta, koji su "držani u fiokama" i da je cilj reforme koja će uslediti jačanje unutrašnje kontrole i kontrola poreznika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.