Vesti -

Pali svi kandidati za "Infostan"

Beograd -- Odbornici Skupštine Beograda izabrali su 16 novih direktora gradskih javnih preduzeća, ali će čelnici "Infostana" i "Gradskog stambenog" biti izabrani kasnije.

Izvor: Beta
Podeli

Po odluci odbornika, za direktore preduzeća "Hipodrom" i "Gradski zavod za urbanizam" biće raspisan nov konkurs.

Na sednici beogradskog parlamenta gradski menadžer Goran Vesić je rekao da kandidati koji su se prijavili na konkurs za direktora "Infostana" nisu imali zadovoljavajući broj bodova, te je konkurs i dalje otvoren.

Vesić je napomenuo da kod tog preduzeća postoje i problemi sa softverom, kao i u saradnji sa izvršiteljima koji naplaćuju dugove korisnika, tako da budući direktor mora i s tim da se nosi.

Po njegovim rečima, "Gradsko stambeno" treba da dobije nova zaduženja i poslove, te će poslanici naknadno odlučiti o izboru direktora tog preduzeća.

Gradski menadžer je rekao da je 16 direktora izabrano na transparentnom i poštenom konkursu uz rad specijalno formirane komisije.

"Ukoliko ne bude rezultata, direktori neće ostati na tim pozicijama, bez obzira na njihov mandat", rekao je Vesić.

Za direktora JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" izabran je Svetozar Veselinović, a za direktora JKP "Beograd put" Ivan Tejić.

Dragan Baltovski je novi direktor JKP "Pogrebne usluge", Goran Aleksić JKP "Beogradske elektrane", dok je Miroslav Bogdanović novi rukovodilac JKP "Gradska čistoća".

Odbornici su odlučili i da funkciju direktora JKP "Gradske pijace" obavlja Ivan Sočo, dok su za direktora JKP "GSP-Beograd" izabrali Željka Milkovića.

Direktor JKP "Parking-servis" je Andrija Čupković, dok je Branislav Popović direktor JP "Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda".

Za direktora JRDP "Studio B" izabrana je Ivana Vučićević, a Žarko Šormaz je direktor JP "Ada Ciganlija".

Novi direktor JP "Sava centar" je Dragan Grgurević, a direktor JP "Beogradska tvrđava" Nikola Kovačević.

Nenad Đinđić je direktor JVP "Beograd voda", Aleksandar Cincar Poposki direktor JKP "Javno osvetljenje", a Slobodan Stanojević direktor JKP "Zelenilo Beograd".

Konkurs za imenovanje direktora javnh preduzeća čiji je osnivač grad Beograd raspisan je 27. juna 2014. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.