Vesti -

Država "oštri strogoću" na "Danasu"

Beograd -- Kaznom od 5 miliona dinara za neispunjavanje zakonske obaveze o zapošljavanju osoba s invaliditetom, država "oštri strogoću" na listu Danas, kaže Zoran Panović.

Izvor: Beta
Podeli

"Neka rade na onima koji duguju milione Srbiji, a ne na firmi koja redovno izmiruje sve poreze i radi po zakonu", rekao je glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Danas Zoran Panović za agenciju Beta i upitao državne organe koliko je osoba s invaliditetom zaposleno u državnim institucijama.

Posle provere poslovanja u listu Danas po osnovu Zakonu o zapošljavanju osoba s invaliditetom, tom listu je izrečena kazna od pet miliona dinara i to za period koji nije bio "pokriven" papirima, jer su zaposleni iz te kategorije prikupljali potrebnu dokumentaciju.

List Danas je imao zaposlene koji se svrstavaju u tu kategoriju i stupanjem zakona na snagu bilo je potrebno da se "ni malo jednostavnom, višemesečnom procedurom, koja je podrazumevala lekarske komisije, brojne nalaze i rešenja, to formalno pravno i dokumentuje", piše taj list.

Za poreznike to, kako je objavio list Danas u otvorenom pismu, nije bio nikakav argument.

Agencija Beta poslala je juče pitanja Poreskoj upravi povodom otvorenog pitanja dnevnog lista Danas zbog kazne koju taj medij treba da plati, ali odgovor nije dobila.

Beta je zatražila odgovore na pitanja po kom osnovu je obračunata kamata na iznos kazne, da li je moguće kaznu platiti u ratama, koliko firmi u Srbiji ispunjava obavezu zapošljavanja osoba s invaliditetom i koliko je do sada naplaćeno po osnovu kazne za neispunjavanje te obaveze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.