Vesti -

Norvežani: Srbi, ovako se radi

Kompanija RAPP Zastava iz Kragujevca, u vlasništvu Norvežana, primer je uspešne privatizacije u Srbiji, objavljeno na internet strani Ambasade Norveške u Srbiji

Izvor: Tanjug
Podeli

Kako se navodi u saopštenju, ta privatizacija je dokaz toga da državna kompanija može biti pretvorena u uspešnog izvoznika.

Ova kompanija izvozi celokupnu proizvodnju delova za brodove, naftne platforme i mašine i zapošljava 125 radnika.

Prema informaciji norveške ambasade, RAPP Zastava je prešla u nov pogon u Gruži, koji su Norvežani prošle godine kupili od kragujevačkog "21. oktobra" i koji se prostire na oko 10.000 kvadratnih metara, s propratnim potrojenjima, opremom i četiri hektara zemljišta.

"Pomoću ove investicije, ukupne vrednosti od 5,2 miliona evra, mi stvaramo potrebne uslove za implementaciju svih planova o proizvodnji i razvoju tržišta za 'RAPP Marine grupaciju', koja je majka-firma RAPP Zastave", izjavio je direktor RAPP Zastave Slobodan Milovanović.

On je dodao da bi kapacitet proizvodnje, koja bi u septembru trebalo da bude pokrenuta u novom postrojenju, trebalo da dosegne vrednost od oko pet miliona evra u ovoj godini.

Prema pisanju norveške ambasade, privatizacija preduzeća RAPP Zastava jedna je od najuspešnijih u Srbiji.

Preduzeće RAPP Zastava je vlasništvo norveške kompanije RAPP Marine Group, koja je u Kragujevcu prisutna od 2006. godine, kada je kupila preduzeće "Zastava mašine" iz sastava nekadašnjeg holdinga "Zastava".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.