Vesti -

Vlaisavljević na čelu aerodroma?

Beograd -- Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović rekla je da bi Saša Vlaisavljević mogao da se nađe na čelu beogradskog aerodroma "Nikola Tesla".

Izvor: Tanjug
Podeli

"Kada pominjete aerodrom i (bivšeg direktora JAT-a) Sašu Vlaisavljevića - to je preporuka Skupštini aerodroma da je on možda kandidat koji bi mogao da vodi to preduzeće u narednom periodu", rekla je Mihajlovićeva.

Na pitanje da li su smenjeni direktor preduzeća Koridori Srbije Dmitar Đurović i direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak, Mihajlovićeva je rekla da oni nisu smenjeni i da će se tek naći rešenje za to ko će upravljati objedinjenim preduzećem.

"Ni jedan ni drugi direktor nisu smenjeni, u narednih 30 dana timovi pravnika i ekonomista će uraditi pripajanje i nakon toga ćemo dalje razgovarati na koji način će se voditi i ko će upravljati tim preduzećem", navela je Mihajlovićeva.

Ona je naglasila da je država uvela od juče nov način ponašanja prema javnim preduzećima, kao i da "to što će se praviti drugačiji izbori ljudi koji vode javna preduzeća nije kraj, već tek početak".

"Došli smo do zaključka, kada govorimo o Koridorima i Putevima Srbije, da postoji jako loša koordinacija između ta dva preduzeća", rekla je Mihajlovićeva.

Prema njenim rečima, to se vidi i kod izrade projekata, jer tamo gde se predaje dokumentacija tamo su i najveći problemi oko projekata.

"To je jedan od razloga zašto smo mi insistirali na tome da se Koridori Srbije, kao manje preduzeće, pripoji većem odnosno Putevima Srbije", objasnila je potpredsednica vlade.

Na pitanje ko će biti nov direktor Železnica Srbije, Mihajlovićeva je rekla da se o tome još razgovara, ali da će sasvim sigurno u železnicama morati da dođe do ozbiljnih promena u strukturi izvršnih direktora.

"Nije to samo pitanje generalnog direktora, koji je smenjen, nego i izvršnih direktora i načina na koji se upravlja železnicom", istakla je ona.

Kako je rekla, trenutna vrednost projekata u železnici je milijardu evra i činjenica je da svi projekti kasne, kao i da je država plaćala odštetne zahteve za kredite Evropske banke za obnovu i razvoj od čak 4,5 miliona evra.

"Nema država više tih para i ne dolazi u obzir da bilo koji građanin treba da plaća nesposobnost rukovodstava da upravljaju projektima."

Vlada je juče razrešila direktora Železnica Srbije Dragoljuba Simonovića, Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Milana Živanovića, Dunav osiguranja Marka Ćulibrka, beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" Velimira Radosavljevića, "Diposa" Kostadina Popovića, Lutrije Srbije Branimira Božovića i Agencije za bezbednost saobraćaja Stojadina Jovanovića.

Premijer je na sednici u Nišu, koja je bila otvorena za medije, rekao da je na čelo Dunav osiguranja već imenovan Mirko Petrović, dok pojedini mediji navode da će DIPOS - om rukoditi Đoko Krivokapić, a da će prvi čovek Agencije za bezbednost saobraćaja biti Krsto Lipovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.