Vesti -

"Tuzla-Beograd za sat i 40 minuta, možete na kafu"

Sarajevo -- "Srbija imala najveću stopu rasta prošle godine - BiH to može ove godine", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Sarajevu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: INSTAGRAM &BUDUCNOSTSRBIJEAV&
Foto: INSTAGRAM "BUDUCNOSTSRBIJEAV"

"Imali smo razmenu između Srbije i BiH od milijardu i 950 miliona u 2019, nešto niža je bila zbog pandemije u 2020. godini, ali ove godine možemo da dođemo do preko dve milijarde ako budemo pametno radili", kazao je Vučić.

"Na sastanku sa članovima predsedništva BiH rekao sam im da razmisle da napravimo veliki samit Srbije i BiH u Beogradu", kazao je predsednik Srbije.

"Razmišljali smo da napravimo veliki samit, samit svih privrednika, biznismena - najveći samit koji smo ikada napravili, da vidimo da šire otvorimo granice, da fitosanitarne inspekcije rade 24/7, da kamioni mogu da prolaze", objasnio je Vučić.

"Ljudi traže rešenja i hoće da rade. Naša ekonomija mora da radi. Razgovarali smo o infrastrukturnim ulaganjima i povezivanju. Kad napravimo auto-put preko Bijeljine preko Tuzle, od Tuzle do Beograda će biti potrebno sat i 40 minuta. Možete na kafu iz Tuzle u Beograd i obrnuto", rekao je Vučić, i dodao da će se od Bijeljine stizati i brže, za sta i 5-10 minuta.

"Zahvaljujem se što je Srbija stavila na raspolaganje industriju repromaterijala koja treba da snabdeva građane BiH", rekao je Milorad Dodik. On je poželeo dobrodošlicu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

"Za 2-3 meseca organizovaće se jedan veliki forum između Srbije i BiH. Tako će se naći način da se poboljša saradnja BiH i Srbije“, kazao je Dodik i dodao da robna razmena Bosne i Srbije može da bude daleko veća.

Predsednik Aleksandar Vučić predao je danas u Sarajevu kontigent od 5.000 vakcina kompanije "Astra Zeneka", koje Srbija donira Bosni i Hercegovini.

Na sarajevskom aerodromu sastali su se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i članovi Predsedništva BiH Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.