Vesti -

Jahorina najveće gradilište u regionu: Uskoro i izgradnja hotela vrednog preko 60 miliona evra

Član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je na Jahorini da je ta olimpijska planina veliki investicioni prostor.

Izvor: Investitor.me
Podeli
Foto: Depositphotos, fotokostic
Foto: Depositphotos, fotokostic

Prema njegovim rečima, u Jahorinu ulažu privatni investitori, ali i Vlada Republike Srpske, sa stanovišta podrške izgradnji vertikalnih i horizontalnih komunikacija.

“Ovde na Jahorini uskoro počinje kompletna rekonstrukcija magistralnog puta od Pala do planine i to će učiniti komunikaciju daleko boljom”, rekao je Dodik novinarima, podsetivši da je završen deo od Lukavice prema Trijangli, prenosi Investitor.

On je čestitao svima koji su se potrudili da se proširi sadržaj i ponuda turistima na Jahorini, te izrazio nadu da će ove godine ta "planinska lepotica" privući veliki broj turista koji zbog epidemije virusa korona ne mogu da putuju na neke dalje destinacije.

Milionske investicije

Predsednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra “Jahorina” Nedeljko Elek rekao je da se u ovom trenutku na olimpijskoj planini investira više od oko 127,7 miliona evra (250 miliona KM), što je čini najvećim gradilištem u regionu.

“Za nas je važno da je Vlada Republike Srpske prepoznala da ovde mora da se nastavi investicioni ciklus”, istakao je Elek, te dodao da Vlada RS u ovom trenutku investira u Jahorinu 99 miliona KM.

Prema njegovim rečima, uskoro počinje projekat izgradnje hotela “Jahorina” vredan 61,3 miliona evra (120 miliona KM).

Elek je rekao da je u Olimpijski centar iz EU stigla oprema za letnje sadržaje, a sa njom i inženjeri, te zahvalio nadležnim institucijama u Republici Srpskoj koje su sve to omogućile.

On je rekao da je epidemija virusa korona izazvala velike probleme u turizmu u celom svetu, te da toga nije bila pošteđena ni Jahorina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.