Vesti -

Ulažu prvi put od Olimpijskih, kod nas na vožnju

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić izjavio da se prvi put ulaže posle čuvenih Olimpijskih igara.

Izvor: Capital.ba
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Kako je rekao, ova "planinska lepoticu, se sada nalazi na krucijalnoj prekretnici".

On je naveo da se uveliko priprema predstojeća zimsku sezona, ubrzani su radovi na izgradnji gondole-žičare, a organizuju se i brojna kulturna dešavanja.

Jahorinu je posetila i delegacija opštine Čajetina, predstavnici Javnog preduzeća “Gold gondola” i Turističke organizacije Zlatibor, s ciljem ostvarivanja međusobne saradnje.

“U Olimpijskom centru `Jahorina` ugostili smo delegaciju sa Zlatibora i predstavili im započete radove na uređenju ski-centra Jahorina. Kako smo preduzeća srodne delatnosti ovo je bila dobra prilika da razmenimo iskustva u radu i da otpočnemo saradnju na međusobnoj promociji turističke ponude ove dve regije”, rekao je Ljevnaić.

Gosti su obišli radove na sistemu za veštačko osnežavanje, jezero koje se gradi na vrhu Jahorine i staze koje se uređuju za predstojeću zimsku sezonu. Upriličen je i obilazak ski-centra Ravna planina, koji se nalazi tri kilometra od centra Pala, gde su otpočeli radovi na izgradnji gondole-žičare.

Do sada su završeni stubovi u prvoj fazi za tu žičaru nadomak Pala dužine 1.350 metara, a kabine se očekuju do početka zimske turističke sezone.

Tokom susreta razmenjena su iskustva u pogledu gradnje žičara i osnovnih karakteristika objekata. Kompletna gondola do Jahorine biće duga 6,5 kilometara i imaće 74 stuba, dok će Zlatiborska gondola, koja će imati 36 stubova i jednu međustanicu biti dugačka 8.950 metara.

“Sa opštinom Čajetina smo oduvek imali dobru saradnju, poželeli smo im da sa uspehom završe započeti projekat izgradnje najduže gondole na Balkanu i da se uskoro zajedno provozamo”, dodao je Ljevnaić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.