Vesti -

Oteran iz EPS-a, Zaev ga plaća 114.000 RSD

Skoplje -- Bivši direktor EPS-a Aleksandar Obradović postavljen je u Kabinetu premijera Makedonije za spoljnog saradnika za ekonomska pitanja i saradnju sa u regionom.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Screenshot/B92
Foto: Screenshot/B92

Kako je objavio portal MKD.mk, Obradovićeva mesečna nadoknada je 72.000 denara (oko 144.000 dinara).

Portal navodi da je tu informaciju dobio kao odgovor od službe Vlade Makedonije za informisanje i podseća da je Obradović nedavno spominjan kao mogući direktor državne energetske kompanije Elektrane Makedonije (Elem).

Obradović je, navodi se, nedavno dobio državljanstvo Makedonije Vladinom odlukom, u postupku koji se primenjuje za osobe koje su od posebnog ekonomskog, kulturnog, sportskog ili drugog nacionalnog interesa.

"Prema izjavama (makedonskog) premijera Zorana Zaeva, Obradović je bio planiran za prvog čoveka Elema, ali se čini da je Vlada od toga odustala nakon (negativnih) napisa po medijima o bivšem direktoru EPS", navodi MKD.mk.

Mediji su prethodno objavili da je Obradović dobio kancelariju u Elemu, a najveća makedonska opoziciona partiija VMRO DPMNE ocenila je da je Obradović "kontroverzni balkanski mešetar" i izrazila sumnju da Zaev namerava da ga postavi za direktora državne energetske kompanije i da bi to mogao da bude prvi korak u njenoj rasprodaji.

Podsetimo, nedavno su makedonski mediji objavili da je Zoran Zaev ukazao poverenje Obradoviću dodelivši mu važnu funkciju novog direktora makedonske energetske kompanije Elem. Ipak, umesto ove funkcije, Zaev mu je ukazao poverenje zaposlivši ga u svom kabinetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.