Vesti -

Pristupite ili pola milijarde ide nekom drugom

Sarajevo -- Ministar komunikacija i saobraćaja BiH Ismir Jusko izjavio je da BiH ima vremena do kraja septembra da pristupi Ugovoru o Transportnoj zajednici.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto:Thinkstock
Foto:Thinkstock

U suprotnom će pola milijarde KM biti preusmereno drugim državama.

"U prvih pet dana svog mandata imao sam sastanke s komesarkom EU za saobraćaj (Violetom) Bulc i komesarom (Johanesom) Hanom koji su kazali da ako nešto želimo menjati da usvojimo transportnu strategiju i da završimo most Svilaj na Savi. Završili smo transportnu strategiju. Veliki broj naših projekata ranije je bio odbijen jer nisu bili uradjeni u skladu sa standardima EU. Okvirna transportna strategija je bila uslov da idemo u Trst. Koliko smo dobro radili i lobirali, pokazuje podatak da je BiH u Trstu dobila četiri projekta od ukupno šest odobrenih" izjavio je Jusko za N1.

On je istakao da su pola milijarde KM bila sredstva koje je BiH trebalo da dobije i izrazio nadu da će se to uskoro i dogoditi.

"Jedina smo zemlja regiona koja nije potpisala Ugovor o Transportnoj zajednici", rekao je on.

Poznato je da je komesar EU za proširenje Johanes Han poslao pismo nakon nepotpisivanja ugovora o Transportnoj zajednici u kojem se kaže da BiH ima vremena do kraja septembra.

"Ako do tada ne potpišemo, pola milijarde KM bit će presumereno u druge države. To je luksuz koji BiH ne treba. Nadam se da ćemo potpisati ugovor o Transportnoj zajednici dobiti sredstva. Ultimatum je postavljen pismom komesara Hahna", rekao je Jusko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.