Vesti -

"Poslednja osoba koja bi trebalo da deli savete"

Zagreb -- Prinudni upravnik za Agrokor Ante Ramljak izjavio je da će vanredna revizija u Agrokoru iznedriti drastična iznenađenja u smislu ispravaka vrednosti.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: B92, screenshot
Foto: B92, screenshot

Na pitanje voditelja šta je do sada otkrila revizija i mogu li se očekivati iznenađenja te hoće li ona biti drastična, Ramljak je odgovorio potvrdno, prenela je Hina.

"Revizija će biti izdata sredinom septembra, konsolidovan izveštaj. Sada počinjemo sa prvim izveštajima pojedinačnih kompanija, a tu će biti dosta iznenađenja i to drastičnih, u smislu jako puno ispravaka vrednosti", rekao je Ramljak.

Što se tiče slučaja kompanije Neksus, ulaganja koja je prošle godine dala Agrokoru kratkoročni kredit od skoro 40 miliona kuna, a potom zbog kolapsa koncerna ostala bez mogućnosti brze naplate pri čemu je i HBOR izgubio deo novca, Ramljak je rekao da je imao informaciju o tome te da je bilo "pitanje vremena" kad će se to iskomunicirati.

"Znali smo za tu informaciju u samom početku kada je krenuo postupak. Bilo je pitanje vremena kada će biti iskomunicirano s institucijama s kojima je trebalo. Ono što je važno je to što je u trenutku kada je otvoren postupak, Agrokorov dug prema Neksusu tretiran u skladu sa svim ostalim dugovima", rekao je Ramljak.

Na pitanje ima li još sličnih slučajeva da je država kreditirala Agrokor, podsetio je na HBOR-ov kredit iz decembra prošle godine.

On je rekao da je danas optimističniji nego kad je u aprilu započeo angažman u Agrokoru.

Upitan ko će biti vlasnik Agrokora, odgovorio je da je formalni vlasnik još uvek Ivica Todorić, ali da ne treba zaboraviti instrumente finansiranja gde su založene deonice investitorima.

Kad se bude radila nagodba i kad se deo zaduženja bude vraćao kreditorima, on će se vraćati kao oblik vlasništva, dodao je Ramljak.

U vezi sa poslednjim istupanjima Ivice Todorića u kojima je on preporučio zadržavanje Agrokora u obliku u kakvom ga je on ostavio, Ramljak je ocenio kako je smisao tih istupa opravdanje onoga što se dogodilo i da je Todorić "poslednja osoba koja bi trebalo da deli savete".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.