Vesti -

Šamar iz Hrvatske: Užas je taj Dubrovnik FOTO

Dubrovnik -- Društvenim mrežama kruže fotografije računa iz Dubrovnika, gde su turisti neprijatno iznenađeni visokim cenama.

Izvor: vijesti.hr
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Pročitajte još:

- Hrvati opet šokiraju turiste: Za parking 200 EUR

- Hrvatima preti bankrot: Deru turiste - riba 100€

- Turista šokiran: Kafa u Hrvatskoj pravi luksuz

Sudeći po objavama na Fejsbuku, poznati hrvatski kuvar Mate Janković uživa u Dubrovniku koji je vrhunska svetska turistička destinacija.

Ponekad, upravo zbog luksuza - cene u Dubrovniku za goste niže platežne mogućnosti, posebno u istorijskom jezgru Grada, nisu prihvatljive pa se tako početkom svake turističke sezone pojedinci iščuđavaju, piše Dubrovački dnevnik.

Najčešća zgrožavnja su putem društvenih mreža gde pojedinci dele fotografije računa za koje smatraju da su izuzetno visoki. I tako krene rasprava...

Stotine komentara na jednu fotografiju, argumenti "za" i "protiv" pa čak dođe i do teških reči. Na kraju, svi računi "padaju u vodu" kada se uporede dubrovačke cene s cenama u poznatim svetskim gradovima.

Tada je lako zaključiti da cena na primer kafe na Stradunu ne može biti prosečna i to mora da zna svako ko poseti "najljepšu ulicu na svetu".

U nekim ulicama u istorijskom jezgru koje su zavučene ili pak u drugim delovima grada poput Gruža ili Lapada mogu se pronaći ugostiteljske usluge znatno nižih cena što je zapravo odlično budući da je reč o kvartovima koji su 20-ak minuta od Straduna.

Zbog apsurdnih čuđenja, poznati hrvatski kuvar Mate Janković, objavio je dve fotografije iz Dubrovnika kojima pokazuje kakvo je stanje po pitanju cena u kafićima.

Janković, inače poznat po svom sarkastičnom izražaju i ovaj put je na sebi svojstven način poručio šta misli o tome.

"Kažu da ljudi kada odu na godišnji prvo naruče kafu ili pivo. Eto, da rešimo nedoumicu kojoj grupi pripadam. Pijem je na Stradunu, nije jeftina (iako zapravo jeste), ali i ja puno radim," napisao je Janković podelivši fotografiju.

U svojoj drugoj objavi, dan posle, Janković je podelio račun iz jednog kafića u Vukovarskoj ulici.

"Užas je taj Dubrovnik", napisao je sarkastično, a većina njegovih prijatelja je shvatila na šta je mislio jer iznos računa za kafu i mineralnu vodu bio je samo 16 kuna (260 dinara).

"Mislim da je Mate samo hteo ovim da pokaže da u Dubrovniku ima i pristupačnijih cena s obzirom na nešto uobičajene veće cene za taj grad. Ili se varam? Jer ovakve pa i skuplje cene se mogu naći pa skoro u svakom prosečnom kafiću u Hrvatskoj," napisao je jedan od Jankovićevih prijatelja dok je drugi dodao kako je Janković ovim potezom "dao šamar svima koji slikaju i objavljuju račune iz Dubrovnika".

"Upravo to. Eto, jedva čekam da odem u BMW fabriku da im objasnim da su skupi i da bi trebali da budu jeftiniji jer ja želim novu peticu", odgovorio im je na to poznati hrvatski kuvar Mate Janković, piše Dubrovački dnevnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.