Vesti -

Na moru i do 1.000 EUR više za prvi red

Podgorica -- Interesovanje za kupovinu i zakup stanova u drugom kvartalu ove godine u Crnoj Gori je značajno opalo, ali nije dovelo do snižavanja cena stanova.

Izvor: Capital.ba
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Predstavnici agencija naglašavaju da u poslednje vreme nema interesovanja stranaca, pogotovo Rusa, za kupovinu i iznajmljivanje nekretnina.

“Interesovanje za stanove je osetno opalo u poslednja tri meseca. Zabrinjava što to zatišje traje duže nego ranije, a ovaj pad interesovanja je u kontinuitetu već tri meseca”, rekla je direktor jedne podgoričke agencije za nekretnine Mira Radović.

Prema njenim rečima, cene zakupa i prodaje stanova se održavaju na istom nivo i poprilično su se ustalile poslednih godina i tu nema nekakvih oscilacija.

Ona je navela da je prosečna cena stana u Podgorici oko 1.000 evra po kvadratu.

Menadžer jedne budvanske agencije Vladan Stanišić naveo je da je i na budvanskoj rivijeri poslednjih meseci slabo interesovanje za nekretnine.

“Nažalost, očekujemo manje kupaca iz Rusije. Oni su nam bili najvažniji kupci, a trenutno ih nema”, rekao je Stanišić.

I u Budvi se cene nekretnina ne kreću prema tržišnim uslovima, tako da ne padaju ni kad nema potražnje.

“Cena stanova je od 1.400 evra po kvadratu, dok se stanovi u prvom redu do mora prodaju po 2.200 do 2.500 evra po kvadratu”, naveo je Stanišić, prenose crnogorski mediji.

Iz crnogorskog Zavoda za statistiku (Monstata) ranije je saopšteno da je prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u prvom kvartalu ove godine iznosila 1.170 evra i bila je veća je 10,9 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Prema podacima Monstata, prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u prvom kvartalu u Podgorici je iznosila 1.120 evra, Baru 1.200 i Budvi 1.410 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.