Vesti -

Hrvati zovu turiste: Lakše i na granicama

Od početka godine do sredine jula turizam u Hrvatskoj nadmašuje stare brojke. Dolasci su porasli 22, a noćenja 24 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine

Izvor: Poslovni dnevnik
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

To ukazuje da će i ova godina biti rekordna, rekao je resorni ministar Gari Kapeli za Hinu.

“Od početka godine do sredine jula u Hrvatskoj je boravilo oko 4,5 miliona turista, 22 odsto više nego lani, dok je sa 16 miliona noćenja ostvaren porast od 24 odsto. To su izvrsni rezultati, a ako gledamo samo jul, turistički saobraćaj beleži snažan rast, odnosno trenutno je u plusu od oko 40 do 50 odsto što je izvrsna najava nastavka turističke godine”, kaže.

Ministar napominje da najave i buking za postezonu ohrabruju i ponavlja da bi ova godina turizmu mogla doneti puno veći rast saobraćaja od evropskog proseka koji se očekuje 3 do 4 odsto veći u odnosu na lanjski.

“Svim gostima koji planiraju da dođu u Hrvatsku poručujem da smo spremnida ih primimo i da imaju ugodan i siguran boravak”, poručuje Kapeli.

Što se tiče prelaska granica, podseća da su privremeno obustavljene striktne kontrole putnika na graničnim prelazima te da je na snazi aktivacija ciljanih kontrola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.