Vesti -

"Grad se širi, mnogi žele da investiraju"

Trebinje -- Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović izjavio je da je Investiciona konferencija “Investiraj u Trebinje” uspešno završena, a dogovoreni su ozbiljni projekti.

Izvor: Capital.ba
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

“Mnogobrojni investitori su, prvenstveno, zainteresovani za ulaganja u poljoprivredu, izgradnju fabrika dečije hrane, tekstilnu idustriju, medicinsku opremu, fabrika boja i lakova, izgradnju benzinskih stanica, dva hotela i filmskog centra”, rekao je Petrović novinarima.

Nakon završene dvodnevne konferencije, kojoj su prisustvovali investitori iz više država, privredne komore iz Srbije, Republike Srpske i Federacije BiH i ambasadori susjednih zemalja, istaknuto je da će u narednih mesec dana Gradska uprava odgovoriti na pisma namere investitora.

On je dodao da je urađena promocija svih vrednosti grada sa kvalitetnim moderatorima i panelistima, te video i štampanim prilozima.

“Svi investitori su oduševljeni kapacitetima i potencijalima grada Trebinja, prvenstveno u novim zonama širenja grada, a to su ekonomske i poslovne zone i videli su svoju šansu za započinjanje biznisa i da ostvare profit na teritoriji grada”, istakao je Petrović.

On je rekao da se stvorila atmosfera da se i narednih godina održavaju slični skupovi, a da će već na sledećem biti predstavljena mjerljivost uspjeha ovogodišnje konferencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.