Vesti -

"Funkcioneri i njihove zarade opet na udaru"

Podgorica -- Vlada Crne Gore, usled mjera štednje i fiskalne konsolidacije, neće smanjivati penzije, poručuje premijer Duško Marković.

Izvor: cdm.me
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

“Mogu vam reći da se penzije sigurno neće zamrzavati i da penzioneri mogu biti bezbrižni. Ne samo da nećemo zamrzavati penzije, nego ćemo obezbediti u skladu sa zakonom njihovo redovno usklađivanje. A, što se tiče zarada u javnom sektoru, videćemo. Bojim se da će funkcioneri i njihove zarade opet biti na udaru”, poručio je Marković.

Premijer je kazao i da će Vlada Crne Gore dati u dugoročni zakup aerodrom Tivat jer joj ne odgovara model kreditiranja.

“Znate da smo u postupku finansijske konsolidacije i svako novo zaduživanje nam otežava poziciju u pravcu realizacije tog našeg stratešog opredeljenja makroekonomske i finansijske stabilnosti. Naše opredjeljenje je da ćemo Aerodrome Crne Gore u celini, a posebno aerodrom Tivat, pokušati da valorizujemo kroz model dugoročnog zakupa”, kazao je Marković.

“Postoje ozbiljna interesovanja kredibilnih svetskih kompanija i za ovaj prostor. Mi sa Svetskom bankom u ovom trenutku radimo na projektovanju modela, mislim da će to biti veoma brzo i tada ćemo izaći sa konkretnim predlogom”, dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.