Vesti -

CG: Mali dok brodogradilišta prodat Turcima

Bijela -- Mali dok Jadranskog brodogradilišta Bijela, sa pripadajućom opremom, prodat je jedinom ponuđaču, tuskoj kompaniji "Ozata Trasnaclika Sanayi ve Ticaret".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Dok je turkoj kompaniji prodat po ceni od 2,1 milion evra.

Iz kabineta predsednika Privrednog suda Crne Gore, Blaža Jovanića, potvrđeno je Radiju Jadran da je odluka o prodaji malog doka turskom ponuđaču doneta 19. aprila, nakon ročišta za otvaranje ponuda koje je održano 14. aprila, prenose podgoričke Vijesti.

Početna cena naznačena u javnom pozivu, raspisanom 7. marta, iznosila je 2,08 miliona evra.

"Nakon uplate kupoprodajne cene i zaključenja ugovora, iznos sredstava koji su dobijeni prodajom ulaze u stečajnu masu, iz koje će se namirivati troškovi postupka i stečajni poverioci, prema načinu i redosledu kako je to utvrdeno Zakonom o stečaju", objašnjeno je iz Privrednog suda.

Mali dok je dug 148 metara, kapaciteta podizanja deset hiljada tona i kapaciteta dizalica 2,7 tona.

Za preostali dio imovine stečajnog dužnika, po petom oglasu za prodaju imovine Brodogradilišta, nije bilo zainteresovanih, dok će novi oglas biti raspisan u roku i na način kako je to propisano odredbama Zakona o stečaju.

Na javnom pozivu za prodaju imovine Brodogradilišta ponuđeni su, između ostalog, posebni delovi poslovne zgrade u privredi, posebni delovi zgrade brodogradnje, pomoćne zgrade, dizalice, oprema, mašine i vozni park, za nešto više od osam miliona evra, navode Vijesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.