Vesti -

Kinezi prvi put kucaju na vrata u HR, šta žele

Prve konkretne kineske investicije u Hrvatskoj uskoro će se početi da se realizuju u Krapinskim Toplicama, piše Večernji list.

Izvor: Večernji list
Podeli
(Foto: Thinkstock.com)
(Foto: Thinkstock.com)

Reč je o nizu projekata od kojih će se najpre realizovati oni vezani za turistički sektor. Investicije će realizovati firma Zhongiu nekretnine d.o.o. koju su kineski partneri nedavno registrovali u Hrvatskoj.

Prva faza investicije otpočeće već u leto 2017. godine, a ukupna vrednost investicija procenjuje se na nekoliko desetina miliona evra.

“Nekoliko godina sarađujemo s CSEBA, a nakon što smo kineskim investitorima predstavili katalog potencijalnih investicija, oni su se odlučili određenu količinu novca alociraju u Krapinske Toplice. Reč je o dva tipa projekta, rezidencijalnim i turističkim”, izjavio je načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić.

“Investicije započinju podizanjem konkurentnosti hotelskog smeštaja u Krapinskim Toplicama. Taj je projekat vredan oko 20 miliona evra. Uslediće i drugi projekti poput izgradnje doma za starije, realizacije projekta rezidencijalnih vila i izgradnje javne garaže. Pregovori oko preuzimanja Hotela Toplice su u završnoj fazi,” izjavio je Mario Rendulić, predsednik CSEBA-e.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.