Vesti -

CG šokirala Poljake: Nisu nas ni obavetili...

Podgorica -- Savet za privatizaciju i kapitalne projekte Crne Gore odlučio je da poništi tender za prodaju akcija u kompanijama AD Luka Bar i AD Montekargo.

Izvor: cdm.me
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Zbog toga su se oglasili iz poljske kompanije, OT Logistics koj su akcije trebale da budu prodate.

Iz te kompanije kažu da su negativno iznenađeni odlukom predstavnika crnogorske vlasti, te da o tome nisu zvanično obavešteni.

“Namera Saveta da poništi tendere je u potpunosti neshvatljiva za OT Logistics, imajući u vidu dosadašnji tok i razvoj tenderske procedure, kao i uspešno zaključene pregovore sa Tenderskom komisijom”, istakli su iz ove kompanije.

Dodaju, da ih crnogorske nadležne institucije o ovoj odluci još uvek nisu zvanično obavijestili.

„Iznenađeni smo odlukom Saveta za privatizaciju Crne Gore, posebno imajući u vidu potpunu transparentnost privatizacionog procesa u kome smo učestvovali. Pregovori su uspešno zaključeni u martu ove godine i u međuvremenu nismo primili bilo kakve signale koji bi ukazivali na mogućnost otkazivanja tendera. Trenutno istražujemo ovo pitanje i obavestićemo tržište o bilo kakvim novim događajima nakon prijema zvaničnog objašnjenja od predstavnika crnogorskih institucija”, rekao je izvršni direktor kompanije OT Logistic, Zbignjev Novik.

OT Logistics je krajem marta zaključio pregovore sa Vladom Crne Gore o kupovini akcija u kompanijama Luka Bar AD i AD Montekargo.

Nakon zaključenih pregovora OT Logistics je ponudio 8,52 miliona evra za 30 odsto akcija AD Luke Bar i 2,5 miliona eura za 51 odsto akcija AD Montekarga u državnom vlasništvu. Kompanija se obavezala da sprovede investicione programe u obe kompanije u ukupnoj vrednosti od 17,45 miliona evra, kao i da zadrži sve radnike, poštujući sve stavke postojećih kolektivnih ugovora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.