Vesti -

Arapi grade do sada neviđeno mesto u regionu

Sarajevo -- Kompanija Grin Veli Internešenel Rial Istejt iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, najavila je izgradnju novog stambenog kompleksa u Sarajevu pod nazivom Salam Siti.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Planirano je da se naselje izgradi na 134.000 kvadratnih metara na području Sarajeva, tačnije na vrhu brda Donja Vogošća, a opisano je kao jedno od najživopisnijih mesta u regionu, prenosi portal Indikator.

Njegova izgradnja trebalo bi da košta blizu 44 miliona dolara, a kompleks će sadržati 300 luksuznih vila različitih veličina kako bi mogli da odgovore svim zahtevima kupaca, navodi investitor.

"BiH nudi mnogo za investiranje i povećanje našeg portfolija. Salam Siti predstavlja odličan potencijal za one koji traže perfektnu turističku destinaciju za investicije", rekao je Ali Saed Al Salami, generalni direktor kompanije Grin Veli.

Projekat uključuje izgradnju hotela sa četiri zvezdice, ugostiteljske i objekte za rekreaciju, kao što je otvoreni bazen, teren za košarku i tenis, restorane, kafiće, supermarket, džamiju. Kako je navedeno, novo naselje je 17 kilometara od sarajevskog aerodroma i 15 kilometara od centra grada, a Salam Siti je samo deo velikog projekta Grin Velija, navodi se u tekstu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.